Wykonanie
Bardzo smaczne, wilgotne i puszyste! Pyszne! Przepis dostałam od mojej przyjaciółki, za co Gosiu bardzo dziękuję:)
Składniki:1,5 szk
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia0,5 łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
soli0,5 szk
brązowego cukru2
jajka0,5 szk
oleju0,5 szk
mleka2
jabłka pokrojone w kostkęKruszonka:1 łyżka
masła2 łyżki
mąki1 łyżka
brązowego cukru2 łyżki posiekanych
orzechów włoskichSkładniki suche umieścić w jednym pojemniku, w drugim mokre,
jabłka osobno. Połączyć mokre i suche składniki. Dodać
jabłka. Przygotować kruszonkę, rozkruszając składniki
między palcami. Przełożyć ciasto do papilotek, posypać kruszonką. Piec w temp. 190st. C przez około 25-30 min.Smacznego:)