ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)35 g semoliny20 g mąki owsianej pełnoziarnistej25 g mąki kokosowejjajkołyżeczka stopionego masła klarowanegoszczypta soli1/3 łyżeczki proszku do pieczeniałyżka miodu75 g ricottydowolne przyprawy korzenne (może być gotowana mieszanka do piernika)małe jabłko pokrojone w kostkęBułeczki z ricotty - sposób przygotowania: Mąki i proszek do pieczenia przesiać. Dodać jajko, stopione masło, ricottę, sól i miód. Wymieszać. Dodać połowę pokrojonego jabłka. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Z ciasta formować kuleczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą część jabłka również ułożyć na papierze. Piec około 12 minut, aż bułeczki się zarumienią. Podawać póki gorące. Smacznego! Proporcje składników można zwiększyć dla uzyskania większej liczby porcji.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu