Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (26 głosów)50 dag
mąki3 szklanki startej
marchwi (najlepiej słodkiej soczystej karotki)4
jajka1/2 kostki
masła1 szklanka
cukrunieco
miodu do smaku
korzenna przyprawa do piernikagarść grubo pokrojonych
orzechów włoskich2 łyżki karmelu (łyżka
cukru stopionego na patelni i zagotowana z łyżką
wody)2 łyżeczki
proszku do pieczeniamasło i
tarta bułka do formyPiernik z
marchwi - sposób przygotowania: Wymieszaj wszystkie składniki - najlepiej w podanej kolejności. Powstałe ciasto o konsystencji gęstej
śmietany wlej do natłuszczonej i wysypanej
tartą bułką formy keksowej. Piecz około godziny w temp. 180°C. Jeśli wbity w ciasto patyczek po wyjęciu jest suchy, ciasto jest gotowe. Możesz oprószyć je
cukrem pudrem lub polukrować.Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdobaDoceń
marchewkę -
siedem nieznanych przepisów
smażymy. Autor: Dorota Próchniewicz Źródło: Miesięcznik Kuchnia Ciasta
marchewkowe mają coraz więcej zwolenników. Świetnie smakują w korzennym, piernikowym wydaniu. Nie tylko na święta! Piernik z
marchwi 50 dag
mąki 3 szklanki startej
marchwi (najlepiej słodkiej soczystej karotki) 4
jajka 1/2 kostkiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu