ßßß
 
            
         Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijska
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijska Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Piknikowe ciasteczka - składniki:250 g mąki1.5 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki cynamonu125 g cukru150 g masła1 jajkoaromat rumowy60-70 g rodzynekPiknikowe ciasteczka - sposób przygotowania: Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon mieszamy z cukrem, a następnie siekamy z masłem. Dodajemy jajo, aromat i suche rodzynki, szybko zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 7 mm, podsypując je mąką, i wycinamy kółka foremką lub szklanką. Ciasteczka pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180°C, nie pozwalając, żeby się przyrumieniły, bo będą za twarde. W trakcie pieczenia rosną, nie należy więc układać ich zbyt blisko siebie. Z pieca trzeba je wyjąć, gdy naciśnięte na środku palcem będą się lekko uginać, a spód będzie lekko złoty. Wystudzone ciastka pakujemy do pudełka i zabieramy na piknik.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Piknikowe ciasteczka - składniki:250 g mąki1.5 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki cynamonu125 g cukru150 g masła1 jajkoaromat rumowy60-70 g rodzynekPiknikowe ciasteczka - sposób przygotowania: Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon mieszamy z cukrem, a następnie siekamy z masłem. Dodajemy jajo, aromat i suche rodzynki, szybko zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 7 mm, podsypując je mąką, i wycinamy kółka foremką lub szklanką. Ciasteczka pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180°C, nie pozwalając, żeby się przyrumieniły, bo będą za twarde. W trakcie pieczenia rosną, nie należy więc układać ich zbyt blisko siebie. Z pieca trzeba je wyjąć, gdy naciśnięte na środku palcem będą się lekko uginać, a spód będzie lekko złoty. Wystudzone ciastka pakujemy do pudełka i zabieramy na piknik.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu