ßßß
 
            
         Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 jajkapo 1/4 szklanki masła (startego na wiórki) i cukru1/2 łyżeczki cynamonu50 dag makaronu (wstążki)po 1/4 szklanki rodzynek i migdałów1/2 szklanki grubo startych lub posiekanych jabłekKugiel z makaronu - sposób przygotowania: Ubij jajka, dodaj masło, cukier i cynamon, ucieraj dalej, aż masa będzie gładka i puszysta. Ugotuj makaron, przelej go zimną wodą i osącz, ale niezbyt dokładnie. Wymieszaj z ubitymi jajkami i włóż na 30 minut do lodówki. Jeszcze raz wymieszaj. Połowę makaronu włóż do natłuszczonej żaroodpornej formy. Posyp jabłkami i bakaliami, przykryj resztą makaronu. Piecz 30-40 minut w temp. 170°C, aż wierzch się przyrumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 jajkapo 1/4 szklanki masła (startego na wiórki) i cukru1/2 łyżeczki cynamonu50 dag makaronu (wstążki)po 1/4 szklanki rodzynek i migdałów1/2 szklanki grubo startych lub posiekanych jabłekKugiel z makaronu - sposób przygotowania: Ubij jajka, dodaj masło, cukier i cynamon, ucieraj dalej, aż masa będzie gładka i puszysta. Ugotuj makaron, przelej go zimną wodą i osącz, ale niezbyt dokładnie. Wymieszaj z ubitymi jajkami i włóż na 30 minut do lodówki. Jeszcze raz wymieszaj. Połowę makaronu włóż do natłuszczonej żaroodpornej formy. Posyp jabłkami i bakaliami, przykryj resztą makaronu. Piecz 30-40 minut w temp. 170°C, aż wierzch się przyrumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu