Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor ALICJA K.Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)-600g 
mąki pszennej typ 405-350ml 
mleka-50g 
masła-1 
jajko-2 łyżeczki 
suszonych drożdży-1 łyżeczki 
soli-3 łyżeczki 
cukru-120g 
rodzynekCHLEBEK Z 
RODZYNKAMI - sposób przygotowania: Jest to przepis na 1000g 
chleb.Ustawiamy program "skrócony" lub "
pieczywo z 
rodzynkami". Wlewamy 
mleko,dodajemy 
mąkę, 
cukier, 
sól, 
drożdże, 
masło i pieczemy. Po sygnale wsypujemy 
rodzynki, możemy je również zastąpić 
suszonymi śliwkami, czy też 
morelami-jak kto lubi. Takie 
pieczywo jest wyjątkowo smaczne i pożywne i łatwe w wykonaniu. Nie zawiera żadnych ulepszaczy ani konserwantów, jest idealne dla dzieci, jest idealne dla całej rodziny.Łatwy przepis na odrywany chlebek 
cynamonowyPączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu