Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dorota
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Przepis na ok. 19 szt:2 szklanki
mąki pszennej1.5 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
sody oczyszczonej200 g
masła (miękkiego)1 szklanka
cukru3
jajkaok. 320 ml szklanki puree z dyniMuffinki z dyni - sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieścić razem w misce, zmiksować. Wykładać do form muffinkowych do ok. 3/4 wysokości. Piec ok. 25 minut w 180°C. Wystudzone pokryć lukrem , szybko posypać zielonym
kokosem. Motylki zrobiłam z pociętych tęczowych żelek zozole i całych
migdałów.Łatwy przepis na muffinki
czekoladowePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu