ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Przepis na ok. 19 szt:2 szklanki mąki pszennej1.5 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej200 g masła (miękkiego)1 szklanka cukru3 jajkaok. 320 ml szklanki puree z dyniMuffinki z dyni - sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieścić razem w misce, zmiksować. Wykładać do form muffinkowych do ok. 3/4 wysokości. Piec ok. 25 minut w 180°C. Wystudzone pokryć lukrem , szybko posypać zielonym kokosem. Motylki zrobiłam z pociętych tęczowych żelek zozole i całych migdałów.Łatwy przepis na muffinki czekoladowePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu