ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (19 głosów)Fondant czekoladowy - składniki:2 tabliczki ciemnej czekolady (75% kakao)2 jajka2 łyżeczki cukru2 łyżki masłaFondant czekoladowy - sposób przygotowania: 1. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Odłóż 4 kostki - przydadzą się później. Kiedy czekolada się roztopi dodaj cukier i wymieszaj. Kiedy czekolada trochę ostygnie dodaj żółtka i ubite białka.2. Przygotuj naczynia do zapiekania. Możesz użyć kokilek do sufletów. Wysmaruj je masłem i wlej czekoladową masę.3. Rozgrzej piekarnik do 200oC. W każdej z porcji zanurz po dwie kostki czekolady i odstaw na 15 minut by się schłodziły. Następnie wstaw do piekarnika.4. Piecz maksimum 10 minut. W tym czasie deser wyrośnie. Po wyciągnięciu odstaw jeszcze na 3 minuty.5. Odwróć foremki na talerzu i podawaj natychmiast!Święta z Kurtem Schellerem: Fondant czekoladowy z korzennymi śliwkami
, jak by się wydawało. To, jak przygotować czekoladowy fondant z korzennymi śliwkami pokazuje mistrz kulinarny Kurt Scheller . Fondant czekoladowy z korzennymi śliwkami Składniki: 200 g masła 200 g ciemnej czekolady 3 jajka 2 żółtka 4 łyżki cukru (najlepiej aromatyzowanego laska wanilii) NaAfrodyzjak na widelcu
ulega strawieniu. Fondant czekoladowy - ciastko z płynną czekoladą Składniki: 200 g ciemnej czekolady (75% kakao) 2 jajka 2 łyżeczki cukru 2 łyżki masła Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Odłóż 4 kostki - przydadzą się później. Kiedy czekolada się roztopi dodaj cukier i wymieszaj. KiedyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu