ßßß
spód :300 g mąki125 g masłaszklanka cukru4 łyżeczki kakaojajkopłaska łyżeczka proszku do pieczeniamasa :1 kg sera (wiaderkowy lub zwykły twaróg przemielony)szklanka cukru125 g masła roztopionego i ostudzonego5 jaj2 łyżki mąkiłyżeczka ekstraktu waniliowegoSkładniki na spód ciasta zagnieść ze sobą, podzielić ciasto na dwie części i jedną z nich schować do zamrażalnika, a drugą wykleić dno blaszki (25x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciastem włożyć do lodówki.Wszystkie składniki na masę zmiksować ze sobą aż wszystko się połączy.Masę twarogową wylać na spód ciasta.Wyjąć ciasto z zamrażalnika i przy użyciu tarki z dużymi oczkami zetrzeć ciasto na twarogową masę.Piec w temp. 180 st.C. przez godzinę.
