Wykonanie
Mój osobisty cukiernik wczoraj wyczarował sernik.Nawet w zakupach nie mogłam pomagać:)Mogłam jedynie podglądać:D

SKŁADNIKI:spód i kruszonka:300g
mąki1 op.
proszku do pieczenia125g
cukru1
jajko150g
masła2 łyżki
kakaomasa serowa:3
jajka200g
cukru1kg
twarogu mielonego150g
masła1 op. budyniu
waniliowegorodzynki
Masło przeznaczone na spód roztopić, ostudzić a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze, szybko zagnieść i podzielić na pół. Obie połówki ciasta pozostawić na 30 minut w zamrażarce/lodówce.Po tym czasie jedną polówkę ciasta wylepić spód wysmarowanej
masłem i oprószona
bułką tartą blachy.Również
masło na masę serowa należy roztopić i ostudzić.
Rodzynki sparzyć.Wymieszać z wszystkimi składnikami, sprawdzić czy jest wystarczająco na wasz gust słodko (my nie lubimy takich "słodkich"), jeśli tak wylać na przygotowany spód.

Pozostałe ciasto pokruszyć na wierzch masy serowej.

Całość wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez półtora godziny a może nawet chwile dłużej. Jak widać urosło :D A zapach.. niesamowity..

I jak tu wytrzymać do ostygnięcia?

My nie wytrzymaliśmy:D

Idealny !!!