Wykonanie
Gulasz
rybny to pyszne, sycące a zarazem lekkie danie. Podany na ciepło z
pieczywkiem smakuje rewelacyjnie, polecam.
SKŁADNIKI :500 g
fileta z dorsza lub inna
ryba100 g
małżysól,
pieprz ziołowy do smaku2
jajka4 łyżki
mąki1/4 szklanka
wodyolej do smażenia
Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy do smaku. Z
jajek,
wody i
mąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki
ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym
oleju z jednej i drugiej strony.SOS :2 puszki
pomidorów krojonych1 spora
cebula1 szklanka
bulionu warzywnego2
czerwone papryki2 ząbki
czosnku3 łyżki
olejusól,
pieprz do smaku1 łyżeczka
soku z cytrynynatka pietruszkiPRZYGOTOWANIE :Drobno pokrojoną
cebulę i
czosnek podpiec na
oleju. Następnie dodajemy pokrojoną
paprykę. wlewamy
pomidory i
bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy
małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki
ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy
natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z
ryżem lub
pieczywem. Smacznego.