Wykonanie
            Jak co roku mamy swoją własną prywatną wigilię :) na której podaję tradycyjne składniki w trochę inny sposób:)

SKŁADNIKI:Na ciasto:2 szklanki 
mąkiciepła 
woda wody1 łyżka 
olejuszczypta 
soliNadzienie:500 g filetów z 
karpia (bez skóry)2 ząbki 
czosnku1 duże 
jajko1 
cebula1 łyżka 
masła3 czubate łyżki posiekanej 
natki pietruszkisól, 
pieprz Mięso
Mięso z 
karpia zmielić w maszynce, dodać 
jajko, posiekaną 
natką, posiekany 
czosnek oraz przesmażoną na 
maśle posiekaną na małą kosteczkę 
cebulę. Dosypać ½ łyżeczki 
soli oraz 1/3 łyżeczki 
pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić.

Zagnieść ciasto pierogowe. Następnie kawałki rozwałkować cienko. Za pomocą dużej szklanki wykrawać 
okręgi. Na każdy ułożyć sporą kulkę nadzienia i rozciągając nieco brzegi ciasta, szczelnie zakleić farsz dookoła 
ciastem.

W dużym garnku zagotować 
wodę z dodatkiem 
soli, wrzucać pierogi i gotować ok.2-3 minuty od wypłynięcia.Okrasić 
masełkiem z 
pieprzem.

Pyszniutkie !!