Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSAŁATKI / SURÓWKI
sałatka gyros

Produkty:2
filety z kurczaka1 średnia
cebula czerwona1/2 sztuki świeży
ogórek3
ogórki korniszony/najlepiej własnej roboty/1 puszka
kukurydza1
czerwona papryka1/g główki średniej
kapusty pekińskiej4 łyżki
majonezu dobrej jakości3 łyżki
ketchupu2 ząbki
czosnkuprzyprawa GYROS (do smaku)
sól,
pieprz ,
papryka ostra i słodka
olej do smażenia
mięsa (2 łyżki)Wykonanie:
Mięso kroimy w kostkę i posypujemy
przyprawą Gyros , posiekanym
czosnkiem ,
solą pieprzem ,
paprykami i olejem/odstawiamy na godzinę by
mięso przeszło
przyprawami..Smażyć na złoty kolor i pozostawiamy do ostygnięcia pod przykryciem by
mięso za bardzo nie wyschło.
Ogórki oraz
paprykę kroimy w drobną kostkę.Natomiast
cebulę oraz
kapustę pekińską kroimy w cienkie paseczki..

.Wykonanie polega na układaniu warstwami ..1. filet z
przyprawami2.
cebula czerwona3. warstwa
keczupu-wg uznania..4.
ogórki5.
kukurydza6.
majonez7.
papryka8.
kapusta pekińska (przesypać ja
przyprawą Gyros).9. całość posypujemy świeżym
szczypiorkiem lub
koperkiem..Smacznego !Powiązany przepis:ciasto
adwokat bez pieczenia
sałatka warstwowa wegetariańskaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej