Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEtortilla z
kurczakiem i
papryką
Dla odmiany polecam Panstwu meksykańską potrawę tortillę..Jest to danie do którego nadzienie można w
sumie dobrowolnie dobierać składniki według własnych upodobań..Jest na prawdę smaczne i stanowi odskocznię od naszych dań..Bardzo polecamProdukty:Placki tortilli 2 na osobę /ja kupiłam w biedronce/ można oczywiście upiec samemu..Kiedyś na pewno spróbuję ale obecnie nie miałam czasu więc zadowolić sie musiałam kupnymi..Farsz..2 duże
piersi z kurczakapieprz ,
sól.
przyprawa gyrosolej +
masło do smażenia1
czerwona papryka1/2
papryki cayenne1/2 głowki
sałaty1 duża
czerwona cebula2
pomidory albo kilka koktajlowych1/2 pęczka
rzodkiewkiketschupsos czosnkowy:1/2 litra
jogurtu naturalnego2 łyzki
majonezu2 -3 ząbki
czosnkusól.
pieprzWykonanie:
Piersi z kurczaka po umyciu i osuczeniu smażymy na rumiano z każdej ze stron..delikatnie podlewamy dodajemy
przyprawy i
sól,dusimy pod przykryciem do miekkości..dolewając
wodę na tyle by
mięso było soczyste a nie suche..sos:do
jogurtu,dodajemy
majonez przeciśnięty przez wyciskacz
czosnek oraz
sól i
pieprz..mieszamy delikatnie mątewką..można także dodać pokrojony
szczypiorek..Farsz:Wszystkie składniki kroimy w paski a
cebulę w piórka..
sałatę po opłukaniu rwiemy na małe kawałki..Krążki tortilli odgrzewamy według przepisu..na każdy placek nakładamy
sałatę ,warstwami warzywa .i po trochę
kurczaka..na wierzch dajemy
sos czosnkowy..Zawijamy i dekorujemy
ketschupem..Ja dla siebie zrobiłam wersję wegetarianską bez
kurczaka..bardzo smaczna..Zyczę smacznego ..Powiązany przepis:
karkówka pieczona w plastrach z
cebuląsos czosnkowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
