Wykonanie
Kochani zapraszam na przepis miesiąca, którego tematem jest poświąteczny detox. Świąteczne obżarstwo pewnie co nie którym nie wyszło na dobre. Lekkie i wegetariańskie potrawy czy
owocowo warzywne koktajle to dobry początek na zrzucenie zbędnych kilogramów. Poświąteczny detox bez
mięsa,
alkoholu czy szybko przyswajalnych węglowodanów to niesamowita odnowa dla organizmu. Miesiąc z detoxem to również ulga dla portfela. Warzywa,
jaja,
owoce, rośliny strączkowe czy
kasze są zdecydowanie tańsze od
mięsa. Tanio nie znaczy byle jak! Przy ograniczonych funduszach można stworzyć równie smaczne i ekskluzywne potrawy na obiad czy na kolację. Do przepisu miesiąca- poświąteczny detox możecie dodawać przepisy, które Waszym zdaniem wpływają na poprawę samopoczucia jak i domowej ekonomii.
Składniki:2 porcje1 mały
kalafior1 łyzeczka swiezego
imbiru1 łyzeczka
kurkumy1 mała
cebula2 zabki
czosnku1 łyzeczka
oliwypo 1łyzce
szczypiorku i
pietruszki2
jajkapłatki suszonej
chili do posypaniaPodziel
kalafior na małe różyczki. Zblanszuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Odcedź. Pokrój
cebulę i
czosnek w drobną kostkę. Zeszklij na
oliwie na rozgrzanej patelni. Dodaj utarty
imbir i
kurkumę. Zamieszaj i dodaj
kalafior oraz pokrojony
szczypiorek i
pietruszkę. Smaż przez minutę po czym wbij dwa
jajka. Smaż dopóki
jajka się nie zetną ale już nie mieszaj.
Jajko mają być sadzone. Posyp danie
płatkami chili i podaj na ciepło.Polecane przepisy
Sałatka zdrowa i energetyczna
Sałatka do grilla z
awokado,
bobem i
truskawkamiDyniowe smoothie z
kokosemMrożony
jogurt z
owocami,
czekoladą i pszczelim pyłkiemEnergetyczne batoniki naturalnie słodkie