Wykonanie
Pomysł na pyszne śniadanie? Pasta z
jajek i
awokado. Nie dość, że pyszna, to jeszcze sam
owoc goji bardzo korzystnie działa na nasz wzrok. Jest wyjątkowo bogaty w kwas linolowy, dzięki
czemu stabilizuje poziom
cukru we
krwi oraz poziom złego cholesterolu.

Składniki:1 duże dojrzałe
awokado2
jajka ugotowane na twardo2 gałązki
szczypiorku2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka
soku z cytryny1 łyżeczka
owoców goikilka
płatków chilisól i
pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki, drobniutko pokroić i skropić
cytryną. Przełożyć do miski. Dodać roztarte drobno
jajka ( ja to zrobiłam widelcem),
owoce goi, pokrojony
szczypiorek ,
płatki chili,
olej,
sól i
pieprz. Porządnie wymieszać. Podawać bezpośrednio po zrobieniu z
pieczywem.U mnie tradycyjnie do takich past jest oddelegowana
bułka Wrocławska.

Smacznego!