ßßß Cookit - przepis na Pasta z jajek i awokado z dodatkiem goi

Pasta z jajek i awokado z dodatkiem goi

nazwa

Wykonanie

Pomysł na pyszne śniadanie? Pasta z jajek i awokado. Nie dość, że pyszna, to jeszcze sam owoc goji bardzo korzystnie działa na nasz wzrok. Jest wyjątkowo bogaty w kwas linolowy, dzięki czemu stabilizuje poziom cukru we krwi oraz poziom złego cholesterolu.
Składniki:
1 duże dojrzałe awokado
2 jajka ugotowane na twardo
2 gałązki szczypiorku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka owoców goi
kilka płatków chili
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki, drobniutko pokroić i skropić cytryną. Przełożyć do miski. Dodać roztarte drobno jajka ( ja to zrobiłam widelcem), owoce goi, pokrojony szczypiorek , płatki chili, olej, sól i pieprz. Porządnie wymieszać. Podawać bezpośrednio po zrobieniu z pieczywem.U mnie tradycyjnie do takich past jest oddelegowana bułka Wrocławska.
Smacznego!
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/02/pasta-z-jajek-i-awokado-z-dodatkiem-goi.html