Wykonanie
To pyszne połączenie
orzechowego w smaku
awokado ,
jajka i
majonezu . Mnie wspaniale posmakowało na śniadanie , ale doskonale sprawdzi się jako lekka przystawka.
Składniki :4
jajka od szczęśliwych kur :)1/2 dojrzałego
awokado1/3 ząbka
czosnkusól,
pieprzsuszone
płatki chili1/2 łyżeczki
soku z cytrynyPrzygotowanie :
Awokado ucieram na gładką pastę, dodaję
sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę
czosnek. Z ugotowanych, ostudzonych i obranych
jajek ścinam delikatnie górną część w 3/4 wysokości ( jak na zdjęciu) , delikatnie wyjmuję
żółtka - chodzi o to, by powstały jak najgłębsze miseczki .
Żółtka ucieram z pastą z
awokado ,doprawiam
solą i
pieprzem . Wypełniam miseczki kremem, ozdabiam kawałkiem
awokado, lekko posypuję
chili,podaję z
majonezem.Przepis autorski.