ßßß
Szybka wersja pysznej zupy. Różni się minimalnie od tradycyjnej, ukraińskiej wersji, ale ma bardzo ciekawy smak, który zaintryguje każdego smakosza.Barszcz ukraińskiSkładniki1 opakowanie mieszanki warzywnej na barszcz ukraiński (buraki, kapusta biała, fasolka szparagowa, pomidory)3 litry wody1 kość wieprzowa2 marchewki1 cebulakawałek pora1 pietruszka3 ziemniakikawałek selera3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego4 łyżki śmietanysólpieprzziele angielskieliść laurowydomowa vegetacukierodrobina octusok z cytrynyświeży koperek (ostatecznie suszony)natka pietruszki (najlepiej świeża)Sposób przygotowaniaKrok 1Włożyć kość na zupę do zimnej wody. Można dodać od razu cebulę, pora, pietruszkę i selera. Kiedy się zagotuje zebrać szum i przyprawić. Dodać pokrojone warzywa. Gotować do miękkości. Doprawić przecierem. Na koniec zabielić śmietaną. Posypać świeżym koperkiem i pietruszką.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Barszcz ukraiński, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyBarszcz czerwonyJarzynowy krem z groszkiem ptysiowymŚledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku – danie konkursoweKrem z czerwonych burakówChłodnik