Wykonanie

Domowa wersja popularnych
bułek. Dobre na zimno i na gorąco. Sprawdzą się jako przekąska na domową imprezę. Można przygotować je wcześniej. Po odgrzaniu w piekarniku są równie dobre.
Bułki z
parówkąSkładniki
jajko (do smarowania i sklejania ciasta)
bułki1 kostka
drożdży1 szkl
wody1 szkl
mleka4 szkl
mąkisól2 łyżki
cukru4 łyżki
olejufarsz12
parówek0,5
pora2
pomidory1
papryka1 puszka
kukurydzybazyliasólpieprz1 duży sos słodko kwaśny1 słoik
ketchupu (domowej roboty)Sposób przygotowaniaKrok 1
Wodę i
mleko podgrzać w jednym naczyniu z łyżką
mąki i
cukru. Kiedy będzie ciepłe wkruszyć
drożdże. Poczekać aż wyrośnie o drugie tyle.Krok 2W międzyczasie można pokroić warzywa do farszu. Kiedy zaczyn wyrośnie należy zagnieść ciasto. Podzielić je na 12 kulek i każdą rozwałkować. Na środek nakładać farsz i
parówkę. Dodać sos. Przyprawić. Skleić rozmąconym
jajkiem. Posmarować wierzch
bułki jajkiem i posypać
bazylią.Krok 3Piec ok 40 minut w 180*C w połowie pieczenia odwracając blachę.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)
Bułki z
parówką, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyPikantne szaszłyki z
kiełbasąDrożdżówki z
seremMisiowe bułeczki ze
śliwkąBułeczki pszenno-żytnie z
pestkami dyniPierekaczewnik