ßßß Cookit - przepis na Bułki z parówką

Bułki z parówką

nazwa

Wykonanie

Domowa wersja popularnych bułek. Dobre na zimno i na gorąco. Sprawdzą się jako przekąska na domową imprezę. Można przygotować je wcześniej. Po odgrzaniu w piekarniku są równie dobre.
Bułki z parówką
Składniki
jajko (do smarowania i sklejania ciasta)
bułki
1 kostka drożdży
1 szkl wody
1 szkl mleka
4 szkl mąki
sól
2 łyżki cukru
4 łyżki oleju
farsz
12 parówek
0,5 pora
2 pomidory
1 papryka
1 puszka kukurydzy
bazylia
sól
pieprz
1 duży sos słodko kwaśny
1 słoik ketchupu (domowej roboty)
Sposób przygotowania
Krok 1
Wodę i mleko podgrzać w jednym naczyniu z łyżką mąki i cukru. Kiedy będzie ciepłe wkruszyć drożdże. Poczekać aż wyrośnie o drugie tyle.
Krok 2
W międzyczasie można pokroić warzywa do farszu. Kiedy zaczyn wyrośnie należy zagnieść ciasto. Podzielić je na 12 kulek i każdą rozwałkować. Na środek nakładać farsz i parówkę. Dodać sos. Przyprawić. Skleić rozmąconym jajkiem. Posmarować wierzch bułki jajkiem i posypać bazylią.
Krok 3
Piec ok 40 minut w 180*C w połowie pieczenia odwracając blachę.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)
Bułki z parówką, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Pikantne szaszłyki z kiełbasą
Drożdżówki z serem
Misiowe bułeczki ze śliwką
Bułeczki pszenno-żytnie z pestkami dyni
Pierekaczewnik
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/03/5971/bulki-z-parowka