ßßß
Domowa wersja popularnych bułek. Dobre na zimno i na gorąco. Sprawdzą się jako przekąska na domową imprezę. Można przygotować je wcześniej. Po odgrzaniu w piekarniku są równie dobre.Bułki z parówkąSkładnikijajko (do smarowania i sklejania ciasta)bułki1 kostka drożdży1 szkl wody1 szkl mleka4 szkl mąkisól2 łyżki cukru4 łyżki olejufarsz12 parówek0,5 pora2 pomidory1 papryka1 puszka kukurydzybazyliasólpieprz1 duży sos słodko kwaśny1 słoik ketchupu (domowej roboty)Sposób przygotowaniaKrok 1Wodę i mleko podgrzać w jednym naczyniu z łyżką mąki i cukru. Kiedy będzie ciepłe wkruszyć drożdże. Poczekać aż wyrośnie o drugie tyle.Krok 2W międzyczasie można pokroić warzywa do farszu. Kiedy zaczyn wyrośnie należy zagnieść ciasto. Podzielić je na 12 kulek i każdą rozwałkować. Na środek nakładać farsz i parówkę. Dodać sos. Przyprawić. Skleić rozmąconym jajkiem. Posmarować wierzch bułki jajkiem i posypać bazylią.Krok 3Piec ok 40 minut w 180*C w połowie pieczenia odwracając blachę.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Bułki z parówką, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyPikantne szaszłyki z kiełbasąDrożdżówki z seremMisiowe bułeczki ze śliwkąBułeczki pszenno-żytnie z pestkami dyniPierekaczewnik