ßßß
Składniki:250 g mięsa mielonego wieprzowego np. karkówka, łopatka250 g mięsa mielonego wołowego, np. łata, pręga, rozbratel2 łyżki sosu worcester4 łyżki siekanej natki1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych1 cebula2-3 ząbki czosnkusól, pieprzPrzygotowanie:Płatki owsiane zalać podwójną ilością wody co do ilości płatków (2/3 szklanki wystarczy, jeśli robicie to w misce zastosujcie tą samą metodę). Odstawić pod przykryciem na 5 minut.Cebulę, czosnek i natkę drobno posiekać.Mięso dodać do płatków, wyrabiać aż stanie się kleiste 4-5minut.Dodać warzywa, sos, doprawić.Wilgotowymi dłońmi formować kulki, wielkości mirabelki na koreczki, moreli – na pulpety, brzoskwini na klopsy.Obtaczać w mące, smażyć na oleju, na średnim ogniu, 5minut po czym obrócić, dodać masło. Smażyć 2-3 minuty ( przyjmując,że są wielkości moreli) polewając spienionym masłem.Podawać z ulubionymi dodatkami.
Mam nadzieję , że pamiętacie o jutrzejszym odcinku Hell’s Kitchen – Piekielnej Kuchniwtorek 20:00 Polsatoraz ipla.tv dla zapracowanych na zachętę mała próbka:









źródło: Hell’s Kitchen PolskaPowiązane notki:Oficjalnie : Ania w Hell’s Kitchen !Kotlety z indyka z cebulkąTradycyjne Zrazy / Kotlety