ßßß

Przygotowanie:Podudzia , wątróbkę oraz włoszczyznę ( marchew , pietruszki , seler i pora) gotujemy do miękkości ( u mnie ugotowane w rosole). Mięso oraz warzywa kroimy w małe kawałki ( uda oddzielamy od kości). Cebulę kroimy drobno , czosnek przeciskamy przez praskę.Całość mielimy w maszynce do mielenia mięsa trzy krotnie. Doprawiamy solą , pieprzem , bazylią i chili , dodajemy jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy rękoma na jednolitą masę.1/2 masy przekładamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki wierzch posypujemy pokrojonymi oliwkami i papryką konserwową. Przykrywamy resztą masy pasztetowej.Pieczemy 40 min w 180 st z termoobiegiem grzanie góra-dół. ( środkowa półka)SmacznegoPost navigation← Delikatne ,rozpływające się w ustach pomidory z wyśmienitym wnętrzem świetnie sprawdzą się jako przystawka lub dodatek do dania głównego.Zapraszam :)Pikantnie doprawiony mus z awokado idealnie dopełnia smak delikatnego pasztetu :) →