ßßß
Przygotowanie:Mięso z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym gotujemy do miękkości. Warzywa( bez cebuli) obieramy , myjemy także gotujemy do miękkości. Ugotowane mięso oddzielamy od kości , wraz z warzywami dzielimy na mniejsze kawałki.Odstawiamy do przestygnięciaWątróbkę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym . Cebulę obieramy kroimy w piórka. Smażymy na odrobinie oleju do zarumienienia. Najpierw przesmażamy wątróbkę , później dorzucamy cebulę. Odstawiamy do przestygnięcia.Mus: Awokado przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa lub miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy , łączymy razem.Mięso oraz warzywa także przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa czynność powtarzamy 2 razy. Dodajemy jajko ,bułkę tartą oraz wszystkie przyprawy. ( próbujemy mięsa wg. potrzeby doprawiamy) Wyrabiamy rękoma na jednolitą masę.Keksówkę smarujemy masłem oraz wysypujemy bułką tartą , na dno wykładamy mus awokado rozsmarowując równo po całości naczynia. Na mus wykładamy masę pasztetową. Pieczemy przez 45 min w 180st. z termoobiegiem grzanie góra-dół ( środkowa półka)Smacznego