Czasy mamy wspaniałe jeśli chodzi o przyprawy i zioła do potraw. Jednak ta mnogość czasami przeszkadza. Niedoświadczeni serwują przyprawy “jak leci” bo to samo zdrowie i dodaje smaku. A tutaj okazuje się że nie. Czasami nawet osoby, które gotują w swoich domowych kuchniach zapominają lub chcą coś zmienić w smaku przygotowywanych potraw. Poniżej przestawiamy 1 część serii “Jakie przyprawy i do czego.” Na początek najbardziej popularne i lubiane mięso drobiowe. Zastrzegamy, że wymieniamy tutaj najbardziej znane i podstawowe przyprawy oraz zioła, które są dostępne w wersjach suszonych oraz świeżych w większości naszych sklepów. I uwaga - dla niedoświadczonych oczywiście nie wrzucamy całego zbioru do tej samej potrawy. Chodzi o wskazanie jakie przyprawy i zioła będą pasowały do tego mięsa. Pamiętajmy o umiarze i w ilości dodawanych ziół jak i w dobrze ilości rodzajów.Mięso drobiowe:pieprzsóltymianekwiórki kokosowechiligoździkiimbirkolendra (indyk)papryka słodkapapryka ostraziele angielskiebazyliaestragonmajeranekoreganorozmaryntymianekmiętaszałwiaczosneklebiodkanatka pietruszki