ßßß
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:bulion warzywny 800 mlmleczko kokosowe 300 mlmakaron ryżowy do dań azjatyckich 1 opakowaniecukinia mała 1 sztmarchewka 1 sztpor 1 sztpapryka czerwona 1 sztpapryczka chilli 1 małapierś z kurczaka 1 podwójnacurry zielone 1/2 łyżeczkidymka 1 pęczekszalotka 1 sztczosnek 1 ząbekimbir świeży 1/2 łyżeczkikurkuma 1/2 łyżeczkikolendra mielona 1/2 łyżeczkisos rybny 1 łyżkasos sojowy 1 łyżkamasło 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka opłukać i pokroić w mniejszą kostkę. W rondlu rozpuścić masło i podsmażyć mięso. Następnie dodać bardzo drobno pokrojoną szalotkę, chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty imbir, podsmażać. Po 2 -3 minutach dodać pokrojoną w paski paprykę, cukinię oraz marchewkę. Podsmażać kolejne 2-3 minuty. Dodać bulion warzywny, mleczko kokosowe, sos rybny i sojowy oraz pozostałe przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut. Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu Rozłożyć na 4 miseczki, zalać gorącą zupą. Z wierzchu posypać posiekaną dymką. Smacznego:)Zupa najbardziej smakowała córze :)