Chyba każdy ma czasami ochotę na mały fast food. Proponuję dziś hamburgera, który smakuje dużo lepiej od tych z dworcowych budek, a jego skład nie jest mroczną tajemnicą:)Składniki2 duże bułki pszennekotlety200g mięsa mielonego z indyka1 jajko2 łyżki bułki tartejodrobina zimnej wodyszczypiorek lub mała cebulkasól, pieprzsos1 łyżka majonezupół łyżeczki musztardyłyżka keczupudodatkikilka listków sałaty lodowejkilka plasterków cebulipomidorogórek kiszonySposób przygotowaniaKrok 1Z mięsa i pozostałych składników przygotowujemy płaskie, okrągłe kotlety. Aby było nam łatwiej możemy użyć talerzyka obsypanego lekko bułką tartą. Rozgrzewamy patelnię i smażymy kotlety po kilka minut z obu stron. Kotlety po usmażeniu zmniejszą się, więc robimy je troszkę większe od średnicy naszych bułek.Krok 2Bułki zapiekamy w piekarniku lub opiekaczu aż lekko się zarumienią.Krok 3Z podanych składników robimy sos, smarujemy nim gorące bułki i układamy na nich kotlety oraz pokrojone warzywa.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Domowe hamburgery, 10 . 0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyHamburgeryGrzanki z gruszkami i serem gorgonzolaZapiekana wątróbka drobiowa z owocamiPierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiemPierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką