Wykonanie
poniedziałek, 17 października 2011HamburgerSkładniki:-
bułka (do hamburgerów) albo zwykła
kajzerka-
mięso mielone (z 500 g wychodzi ok. 10 kotletów)- pół szklanki
bułki tartej-
cebula-
jajko-
sól,
pieprz-
pomidor-
sałata lodowa-
ogórek kiszony-
ser żółty-
cebulka prażona-
musztarda-
ketchup
Przygotowanie:
Mięso mieszamy dokładnie z drobno posiekaną
cebulą,
jajkiem,
bułką tartą,
solą i
pieprzem. Formujemy kotlety odpowiadające wielkością
bułce. Można dodatkowo panierować w
bułce tartej. Usmażyć na odrobinie
oliwy (najlepiej na patelni grillowej).
Bułkę należy przepołowić i delikatnie podpiec albo w piekarniku albo na patelni bez tłuszczu. Tak przygotowaną
bułkę smarujemy
ketchupem, nakładamy
sałatę lodową, kotlet,
ser,
pomidora,
ogórka, prażoną
cebulę i przykrywamy wierzchem
bułki posmarowanej
musztardą.Smacznego !There's always some truth behind 'just kidding'.Knowledge behind 'I don't know'.Emotion behind 'I don't care'.Pain behind 'It's okay'...