ßßß
Mając małe dziecko, trzeba czasem ugotować coś łagodnego w smaku. Ta pomidorowa nadaje się dla małych dzieci, a jednocześnie nie jest bezbarwna w smaku. Dodatek świeżej bazylii i vegety z przepisu podanego tutaj czyni ją bardzo aromatyczną.Składniki3 udka z kurczaka2-3 marchewki1 pietruszkakawałek selerakawałek pora1 cebulasólpieprzlistek laurowyziele angielskiemajeranekświeża bazyliaprzecier pomidorowyśmietanadomowa vegeta (z przepisu niżej)kilka kawałeczków serka topionego (do dekoracji)Sposób przygotowaniaKrok 1Włożyć mięso i warzywa do zimnej wody. Zagotować. Zebrać szum. Przyprawić i gotować na małym gazie. Wyjąć mięso, które można zapiec i wykorzystać jako drugie danie. Dodać przecier pomidorowy i na końcu śmietanę. Podawać z makaronem (np. świderki).VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.0/ 10 (3 votes cast)Łagodna pomidorowa z ziołami, 8.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyZupa jarzynowaZupa mleczna z ryżem i bananemZupa kalafiorowaDyniowa zupa mleczna z zacierkamiZupa z zielonej soczewicy i pomidorów