Wykonanie
Może ktoś przed świętami szuka przepisu na dobrą
rybkę po grecku. Jeśli tak to śpieszę z pomocą. To stary przepis, dziś już nawet nie pamiętam, gdzie go zdobyłam. Tak przyrządzona na pewno wszystkim przypadnie do smaku. Ja tym właśnie daniem objadałam się, kiedy byłam w ciąży oraz kiedy karmiłam dziecko naturalnie.
Ryba wykonana według tego przepisu smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sądzę także, że wspaniale pasuje jako danie na stół wigilijny.

SKŁADNIKI0 , 5 kg ryb mrożonych;1 duża
cebula;1 duża
marchew;1
pietruszka;kawałek
selera;mała puszka
przecieru pomidorowego;
liść laurowy;2 ziarenka
ziela angielskiego;
sól;
pieprz.WYKONANIEJa moje
ryby gotuję na parze, ale możemy również usmażyć je z obu stron na
oleju.
Cebulę kroimy w kostkę.
Marchew,
pietruszkę i
seler ścieramy na tarce (najgrubsze oczka). Wszystkie warzywa przekładamy do rondelka, dodajemy
przyprawy i delikatnie podlewamy
wodą. Prużymy pod przykryciem do miękkości. Na końcu dodajemy
koncentrat pomidorowy i
rybę. Gotowe, można zajadać :).