Wykonanie
« Krem
brokułowyLeczo bez
mięsa »Warzywna propozycja ciekawych smaków.
1/2 kg
mięsa wołowego lub
szyki wieprzowej1
cebula1 puszka
pomidorów krojonych1
czerwona papryka1
zielona papryka1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli1
papryczka jalapeno bez pestek2 litry
bulionu warzywnego z :
marchewki, korzenia i
natki pietruszki,
selera,
pora,
cebuli2 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
kmin rzymski,
słodka papryka,
liść laurowy,
ziele angielskie, świeża
kolendra.Gotujemy
bulion warzywny na bazie
marchewki, korzenia i naci
pietruszki,
selera,
pora,
cebuli. Dodajemy
ziele angielskie,
liść laurowy. Gotujemy. Gdy warzywa ugotują się wyjmujemy je z garnka. Mielimy
mięso.
Cebulę szatkujemy i podsmażamy na patelni aż się zrumieni.
Paprykę kroimy i też lekko podsmażamy. Następnie
cebulę i
paprykę dodajemy do
wywaru razem z
pomidorami,
kukurydzą i
fasolą. Przyprawiamy
kminem ,
solą. Zmielone
mięso doprawiamy
pieprzem,
papryką, lekko solimy i dodajemy wyciśnięty
czosnek a następnie podsmażamy. Gdy
woda odparuje przekładamy do garnka. Całość gotujemy jeszcze ale nie za długo żeby
papryka nie była zbyt miękka. Podajemy ze świeżą
kolendrą.Smacznego :)sobota, 18 kwietnia 2015, edyta7209poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »