ßßß Cookit - przepis na Zupa Meksykańska

Zupa Meksykańska

nazwa

Wykonanie

« Krem brokułowy
Leczo bez mięsa »
Warzywna propozycja ciekawych smaków.
1/2 kg mięsa wołowego lub szyki wieprzowej
1 cebula
1 puszka pomidorów krojonych
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 papryczka jalapeno bez pestek
2 litry bulionu warzywnego z : marchewki, korzenia i natki pietruszki, selera, pora, cebuli
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, kmin rzymski, słodka papryka, liść laurowy, ziele angielskie, świeża kolendra.
Gotujemy bulion warzywny na bazie marchewki, korzenia i naci pietruszki, selera, pora, cebuli. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy. Gotujemy. Gdy warzywa ugotują się wyjmujemy je z garnka. Mielimy mięso. Cebulę szatkujemy i podsmażamy na patelni aż się zrumieni.Paprykę kroimy i też lekko podsmażamy. Następnie cebulę i paprykę dodajemy do wywaru razem z pomidorami, kukurydzą i fasolą. Przyprawiamy kminem , solą. Zmielone mięso doprawiamy pieprzem, papryką, lekko solimy i dodajemy wyciśnięty czosnek a następnie podsmażamy. Gdy woda odparuje przekładamy do garnka. Całość gotujemy jeszcze ale nie za długo żeby papryka nie była zbyt miękka. Podajemy ze świeżą kolendrą.
Smacznego :)
sobota, 18 kwietnia 2015, edyta7209
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://taksobiegotuje.blox.pl/2015/04/kod-html.html