Wykonanie
8 kwietnia 2015Składniki:300g. pieczonej
szynki w kawałku2
cebule1
marchewkasmalec do smażeniaSos
serowy:100g.
serka topionego kremowego100g. setka topionego ze
szczypiorkiem250 ml słodkiej
śmietany 30%2 łyżki
mąki pszennej1 łyżka
suszonego kopru1 łyżka suszonej
natki pietruszki1 łyżeczka suszonej
bazyliisól ,
pieprzPrzygotowanie:
Szynkę pokroić 2-3 cm. plastry.
Cebulę pokroić w kostkę ,
marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzać
smalec , smażyć
mięso na rumiano z obu stron.do garnka 0,5l. szklankę
wody , dodać
serki , gotować do ich rozpuszczenia się.Dodać
mięso oraz warzywa.Doprawić
koprem ,
natką pietruszki oraz
solą i
pieprzem ,dusić 30 min.
Śmietanę rozmieszać z
mąką , wlać cienkim strumieniem do garnka.Pozostawić chwilkę na gazie do lekkiego zgęstnięcia sosu.
Szynkę podawać z
makaronem ,
kaszą lub
ziemniakami.SmacznegoPost navigation←
Pieczarki na ciepło z wnętrzem
serowym.Moja rodzina uwielbia wykwintne sałatki , ta jak najbardziej do nich należy. Najlepiej smakuje na świeżym powietrzu , jest lekka a zarazem syta. →