Wykonanie
28 października 2014(Na 5l. garnek)Składniki:4 skrzydełka5
marchewek2
pietruszki1 l.
przecieru pomidorowego200g,
koncentratu pomidorowego2 łyżki
masła250ml.
śmietany 18%2 łyżki
mąki pszennej4
liście lauroweziarenka
ziela angielskiego2 łyżki:suszonego
lubczyku ,cząbru ,
rozmarynu ,
majeranku,
estragonu,
bazyliisól,
pieprzmakaron nitki

Przygotowanie:Skrzydełka umyć,przełożyć do garnka wraz z liśćmi laurowymi i
zielem angielskim, zalać ok 3l.
wody,zagotować.Zebrać szumowiny.
Marchewki oraz
pietruszkę obrać,umyć,pokroić na mniejsze kawałki,dodać do garnka.Na patelni rozgrzać
masło,wlać przecier oraz koncentrat.Przesmażyć składniki ,przelać do garnka.Gotować zupę na wolnym ogniu do miękkości warzyw w
między czasie dodać
zioła i
przyprawy.Chwilę przed końcem gotowania
śmietanę połączyć z
mąką i chochlą zupy,przelać do garnka wymieszać.
Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu.Zupę podawać z
makaronem.SmacznegoPost navigation← Pomysł przygotowania naleśników z jajecznicą ściągnęłam od koleżanki.Odkąd spróbowałam raz na stałe zagościły podczas rodzinnych,weekendowych śniadań :)Domowe, mocno
ziołowe kajzerki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem,smakują wyśmienicie.Najlepsze jeszcze ciepłe z
masłem ,plastrem
wędliny czy
sera. →