ßßß Cookit - przepis na Pomidorowa z ziołami

Pomidorowa z ziołami

nazwa

Wykonanie

28 października 2014
(Na 5l. garnek)
Składniki:
4 skrzydełka
5 marchewek
2 pietruszki
1 l.przecieru pomidorowego
200g,koncentratu pomidorowego
2 łyżki masła
250ml.śmietany 18%
2 łyżki mąki pszennej
4 liście laurowe
ziarenka ziela angielskiego
2 łyżki:
suszonego lubczyku ,cząbru ,rozmarynu ,majeranku,estragonu,bazylii
sól,pieprz
makaron nitki
Przygotowanie:
Skrzydełka umyć,przełożyć do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalać ok 3l.wody,zagotować.
Zebrać szumowiny.
Marchewki oraz pietruszkę obrać,umyć,pokroić na mniejsze kawałki,dodać do garnka.
Na patelni rozgrzać masło,wlać przecier oraz koncentrat.
Przesmażyć składniki ,przelać do garnka.
Gotować zupę na wolnym ogniu do miękkości warzyw w między czasie dodać zioła i przyprawy.
Chwilę przed końcem gotowania śmietanę połączyć z mąką i chochlą zupy,przelać do garnka wymieszać.
Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu.
Zupę podawać z makaronem.
Smacznego
Post navigation
← Pomysł przygotowania naleśników z jajecznicą ściągnęłam od koleżanki.Odkąd spróbowałam raz na stałe zagościły podczas rodzinnych,weekendowych śniadań :)
Domowe, mocno ziołowe kajzerki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem,smakują wyśmienicie.Najlepsze jeszcze ciepłe z masłem ,plastrem wędliny czy sera. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/ile-kucharek-tyle-pomyslow-na-zupe-pomidorowa-proponuje-ugotowana-na-skrzydelkach-z-duza-iloscia-suszonych-ziolpachnaca-i-rozgrzewajaca-podana-z-cienkim-makaronem-nitki-w-towarzystwie-kawalkow-marche