ßßß

Przygotowanie:Szczaw dokładnie umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.Na patelni rozpuścić masło , włożyć szpinak , smażyć do zmiany koloru na ciemniejszy oraz "zwiędnięcia" liści.Warzywa obrać , umyć.Ziemniaki pokroić w nie dużą kostkę , marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.Ziemniaki , marchew oraz pietruszkę zalać wodą dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować do momentu aż staną się pół miękkie.Po tym czasie do garnka dodać przesmażony szczaw oraz połamane w kawałki serki topione , doprawić solą i pieprzem wg. gustu.Odlać chochlę zupy , wymieszać ze śmietaną , przelać z powrotem do garnka.Gotować jeszcze chwilkę.Jajka obrać , pokroić w czwórki lub na pół.Zupę rozlać w talerze podawać z jajkiem. ( 1 jajko do jednej porcji)SmacznegoPost navigation← Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka która zadowoli podniebienia gości i domowników :)Tak przygotowanymi kopytkami zadowolą się miłośnicy ziół, są delikatne i bardzo aromatyczne. Świetnie smakują polane roztopionym masłem lub z sałatką ze świeżych warzyw. Stanowią także smaczny dodatek to pieczonych/grillowanych mięs. →