ßßß

Przygotowanie:skrzydełka umyć,włożyć do garnka wraz z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim.Zalać ok 2l. wody ,zagotować.Pieczarki obrać,pokroić w plastry,cebulę w kostkę,czosnek posiekać drobno,zrumienić na rozgrzanym maśle.Resztę warzyw obrać,umyć.Ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę,marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Z wywaru zebrać zawiesinę dodać zawartość patelni oraz pokrojone warzywa.Gotować ok 20 min do miękkości warzyw w między czasie doprawić solą i pieprzem.Chwilę przed końcem gotowania śmietanę połączyć z mąką oraz chochlą zupy-przelać do garnka,wymieszać.SmacznegoPost navigation← Kruche ,soczyste mięso w aromatycznym ziołowym sosie.Bardzo smakowało mojej półtora rocznej córce z ziemniakami sałatką z pomidora.Świeża,chrupiąca sałatka z nutą pikanterii.Może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do dania głównego. →