Wykonanie
Dzisiaj podam wam mój przepis na zupę
pieczarkową z
makaronem i
ziemniakami. Zapraszam:)
Składniki:500 g
pieczarek,1
cebula,2 łyżki
masła,1,5 łyżki
mąki,4 łyżki gęstej
śmietany,duża garść
makaronu,4
ziemniaki,2
marchewki,1
pietruszka,1/2 pęczka
natki pietruszki,
liść laurowy,3 kulki
ziela angielskiego,
sól,
pieprz do smaku,Umyj
pieczarki i pokrój w plasterki,
cebulę obierz i drobniutko posiekaj.
Cebulę zeszklij na
maśle, dodaj
pieczarki i duś razem około 10-15 minut.Dolej do
pieczarek około 2-3 litry
wody.
Marchew i
pietruszkę obierz i pokrój w małą kostkę,
ziemniaki obierz i również pokrój w małą kostkę- dodaj do
pieczarek. Do zupy dodaj również
makaron liść laurowy,
ziele angielskie i gotuj wszystko do miękkości.Gdy warzywa i
makaron zmiękną dodaj do zupy
śmietanę wymieszaną z
mąką- doprowadź do wrzenia, następnie dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Jeśli lubisz dodaj także startą
gałkę muszkatołową, posyp
natką pietruszki -podaj z
pieczywem.Smacznego :)