ßßß
 
            
         Składniki:2,5 - 3 litry wywaru np. na skrzydełk ac h3/4 szklanki grochu łuskanego3/4 szklanki suchego makaronu1 marchewka1 pietruszkamajeraneksól, pieprzziele angielskieliść laurowySposób przygotowania:1. Warzy wa obieramy i kroimy w kostkę lub plasterki.2. Do gotującego się wywaru dodajemy marchewkę, pie t ruszkę, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy na półtwardo. Następnie dodajemy groch i gotujemy do miękkoś ci.3. W osobnym gar nku gotujemy makaron w osolonej wodzie, g d y będzie miękki przelewamy go zimną wodą i zostawiamy by ściekł.4. Kiedy groch będzie miękki do zupy dodajemy makaron, całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec możemy dodać siekaną pietruszkę.5. D o zupy świetnie na dają się nie tylko makaronowe świderki, ale też mał y makaron jak na zdjęciu poniżej.Smacznego!!!
Składniki:2,5 - 3 litry wywaru np. na skrzydełk ac h3/4 szklanki grochu łuskanego3/4 szklanki suchego makaronu1 marchewka1 pietruszkamajeraneksól, pieprzziele angielskieliść laurowySposób przygotowania:1. Warzy wa obieramy i kroimy w kostkę lub plasterki.2. Do gotującego się wywaru dodajemy marchewkę, pie t ruszkę, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy na półtwardo. Następnie dodajemy groch i gotujemy do miękkoś ci.3. W osobnym gar nku gotujemy makaron w osolonej wodzie, g d y będzie miękki przelewamy go zimną wodą i zostawiamy by ściekł.4. Kiedy groch będzie miękki do zupy dodajemy makaron, całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec możemy dodać siekaną pietruszkę.5. D o zupy świetnie na dają się nie tylko makaronowe świderki, ale też mał y makaron jak na zdjęciu poniżej.Smacznego!!!
