ßßß

Produkty:Beza:6 białek1.5 szklanki cukru1/2 soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanejMasa:200 g śmietany 30 %250 g serka mascarpone3 łyżeczki cukru pudru250 g truskaweka galaretka truskawkowadodatkowo;truskawki do dekoracjiWykonanie:Beza:Białka z odrobiną soli ubijamy na pianę dodajemy po troche cukru aż do rozpuszczenia.na końcu dodajemy sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną..mieszamy.wkładamy do tortownicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 130 stopni 3 h.Pozostawiamy w uchylonym piekarniku do wystygnięcia.Masa:Galaretkę rozpuszczamy w niecałej szklance wody .odstawiamy mieszając od czasu do czasu do wystygnięcia i do momentu aż zacznie sie tężeć ..Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder oaz po trochę serka mascarpone.Truskawki wcześniej zduszone i zasypane cukrem dodajemy do masy ,wlewamy tężejącą galaretką.Po wymieszaniu nakładamy na bezę i dekorujemy truskawkami..Truskawki można zastąpić innym owocem.Jagodami.brzoskwinią ,malinami ..Życzę smacznegoPowiązany przepis:sałatka z selera, kukurydzy, szynki…jajka faszerowane ogórkiem, koperkiem i czosnkiemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy