ßßß
Wraps z grillowanym kurczakiem są nie tylko pożywna ale również pełne witamin. W tortilla można zawinąć mnóstwo jakichkolwiek warzyw, polanych dowolnym sosem. Moja słabość to majonez, z którego tu zrobiłam ostry dressing z dodatkiem curry, posiekanej drobno cebulki i natki pietruszki.Możesz z powodzeniem wykorzystać resztki obiadowe, lub szybko usmażyć czy ugrillować filety z kurczaka. U mnie z resztkami ostatnio krucho, a że moja młodzież chciała tortilla z kurczakiem, więc na szybko ugrillowałam kilka porcji mięsa.Wraps z grillowanym kurczakiem czyli chicken wraps zrobiłam z kupnej tortilla, za którą ja osobiście nie przepadam. Jeśli macie jakiś dobry , wypróbowany przepis na placki tortilla, to dajcie znać w komentarzach. Chętnie wypóbuję.Składniki: na 12 sztuk wraps6 tortilla300g grillowanego kurczaka1 żółta papryka2 pomidory100 g sałaty lodowejCurry dressing2dl majonezu2 łyżki drobno posiekanej cebuli1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka curry w proszkusólWykonanie:Zacznij od kurczaka. Przypraw mięso według uznania, usmaż lub ugrilluj. Pokrój mięso na cienkie paski.Poszatkuj sałatę, pokrój w kostkę paprykę i pomidory.Wymieszaj majonez z cebulą, pietruszką i curry. Dopraw solą do smaku.Posmaruj każdy tortilla placek sosem, a potem ułóż podłużnie warzywa i mięso kurczaka.Następnie zwin wraps w rulon i przekrój ostrym nożem na pół po skosie.Wraps, czyli nadziewane placki tortilla to nie tylko potrawa na szybki obiad, ale rówież fajny pomysł na zimną czy letnią przekąskę.
Polecane przepisyDip i chipsy tortillaPieczone udka z kurczaka z oregano, czosnkiem i płatkami chiliRoladki z kurczaka z pomidorowym spaghettiLekkie sałatki nie tylko do grillaSalatkowa rewelacja