Wykonanie
Wraps z grillowanym
kurczakiem są nie tylko pożywna ale również pełne witamin. W tortilla można zawinąć mnóstwo jakichkolwiek warzyw, polanych dowolnym sosem. Moja słabość to
majonez, z którego tu zrobiłam ostry dressing z dodatkiem
curry, posiekanej drobno
cebulki i
natki pietruszki.Możesz z powodzeniem wykorzystać resztki obiadowe, lub szybko usmażyć czy ugrillować
filety z kurczaka. U mnie z resztkami ostatnio krucho, a że moja młodzież chciała tortilla z
kurczakiem, więc na szybko ugrillowałam kilka porcji
mięsa.Wraps z grillowanym
kurczakiem czyli chicken wraps zrobiłam z kupnej tortilla, za którą ja osobiście nie przepadam. Jeśli macie jakiś dobry , wypróbowany przepis na placki tortilla, to
dajcie znać w komentarzach. Chętnie wypóbuję.Składniki: na 12 sztuk wraps6 tortilla300g grillowanego
kurczaka1
żółta papryka2
pomidory100 g
sałaty lodowejCurry dressing2dl
majonezu2 łyżki drobno posiekanej
cebuli1 łyżka drobno posiekanej
natki pietruszki1 łyżeczka
curry w proszku
sólWykonanie:Zacznij od
kurczaka. Przypraw
mięso według uznania, usmaż lub ugrilluj. Pokrój
mięso na cienkie paski.Poszatkuj
sałatę, pokrój w kostkę
paprykę i
pomidory.Wymieszaj
majonez z
cebulą,
pietruszką i
curry. Dopraw
solą do smaku.Posmaruj każdy tortilla placek sosem, a
potem ułóż podłużnie warzywa i
mięso kurczaka.Następnie
zwin wraps w rulon i przekrój
ostrym nożem na pół po skosie.Wraps, czyli nadziewane placki tortilla to nie tylko potrawa na szybki obiad, ale rówież fajny pomysł na zimną czy letnią przekąskę.
Polecane przepisyDip i
chipsy tortillaPieczone
udka z kurczaka z
oregano,
czosnkiem i
płatkami chiliRoladki z
kurczaka z
pomidorowym spaghettiLekkie sałatki nie tylko do grillaSalatkowa rewelacja