ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoudka kurczaka 4 sztukcebula 2 sztukpomidory 4 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukpapryczka chilli 2 sztuksok pomidorowy 0,5 szklanekczosnek 3 ząbkiimbir 1 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniapapryka mielona według uznaniaoliwa 3 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytym, osuszonym udkom kilkakrotnie naciąć skórkę, natrzeć roztartym z sola czosnkiem oraz mielona słodką i ostrą papryką. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1,5 godziny. oczyszczona cebulę posiekać. Sparzone, obrane ze skórki pomidory pokroić w kostkę. oczyszczone papryki i papryczki posiekać. Cebule zeszklić na podgrzanej w rondlu oliwie, dodać starty świeży imbir oraz [posiekane papryki i mieszając, smażyć 3 minuty. Dodać pomidory oraz sok pomidorowy. mieszając, gotować 10 minut, aż większość płynu odparuje. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. udka zrumienić na oleju, przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać sosem pomidorowym. Zapiekać 40 minut w 180 stopniach. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: