Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
udka kurczaka 4 sztuk
cebula 2 sztuk
pomidory 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
papryczka chilli 2 sztuk
sok pomidorowy 0,5 szklanek
czosnek 3 ząbki
imbir 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
papryka mielona według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytym, osuszonym udkom kilkakrotnie naciąć skórkę, natrzeć roztartym z
sola czosnkiem oraz mielona słodką i
ostrą papryką. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1,5 godziny. oczyszczona
cebulę posiekać. Sparzone, obrane ze skórki
pomidory pokroić w kostkę. oczyszczone
papryki i papryczki posiekać.
Cebule zeszklić na podgrzanej w rondlu
oliwie, dodać starty świeży
imbir oraz [posiekane
papryki i mieszając, smażyć 3 minuty. Dodać
pomidory oraz
sok pomidorowy. mieszając, gotować 10 minut, aż większość płynu odparuje. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. udka zrumienić na
oleju, przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać
sosem pomidorowym. Zapiekać 40 minut w 180 stopniach. Podawać posypane posiekaną
natką pietruszki lub
kolendrą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: