ßßß
Surówka z białej kapusty po azjatyckuSkładniki:5 porcji300 g białej kapusty1 duża marchewka1 biała rzodkiew, mała1 czerwona chili1 zielone jalapennosok z dwóch limonek1½ – 2 łyżki sosu rybnego, fish souce2 łyżki cukru1 doniczka świeżej kolendryWykonanie:Poszatkuj cienko kapustę. Zetrzyj marchewkę i rzodkiew na tarce, czerwone chili pokrój w małą kostkę, a jalapenno w krążki.Zrób dressing z sosu rybnego, cukru i soku z limonki i wymieszaj z warzywami. Nie sól, bo sos rybny jest już słony.Przed podaniem dodaj do surówki grubo posiekaną kolendrę i lekko połącz.Polecane przepisyKurczak w jogurtowej marynacie z coleslawSurówka z białej kapusty z papryką, pietruszką i musztardąBiała kapusta z zasmażkąKurczak satay z orzechowym sosem i thai coleslawCzerwona cebula marynowana w occie