Wykonanie
Wspomniałam wczoraj, że dzisiaj ukaże się przepis na surówkę z
białej kapusty po azjatycku . Tak, tak słynne coleslaw można zrobić na dowolne sposoby, więc
czemu nie zaostrzyć po azjatycku.Surówka z
białej kapusty to smaczny dodatek do
mięsa. Zrobiłam tę surówkę specjalnie do pulled
pork, który wczoraj ugotowałam. Surówka jest przepyszna i łatwa w przygotowaniu! Polecam ją bardzo, jeśli znudziły się Wam tradycyjne surówki albo szukacie jakiegoś nowego pomysłu z zastosowaniem
białej kapusty.

Surówka z
białej kapusty po azjatyckuSkładniki:5 porcji300 g
białej kapusty1 duża
marchewka1 biała
rzodkiew, mała1 czerwona
chili1 zielone jalapennosok z dwóch
limonek1½ – 2 łyżki
sosu rybnego, fish souce2 łyżki
cukru1 doniczka świeżej
kolendryWykonanie:Poszatkuj cienko
kapustę. Zetrzyj
marchewkę i
rzodkiew na tarce, czerwone
chili pokrój w małą kostkę, a jalapenno w krążki.Zrób dressing z
sosu rybnego,
cukru i
soku z limonki i wymieszaj z warzywami. Nie
sól, bo
sos rybny jest już słony.Przed podaniem dodaj do surówki grubo posiekaną
kolendrę i lekko połącz.Polecane przepisy
Kurczak w jogurtowej marynacie z coleslawSurówka z
białej kapusty z
papryką,
pietruszką i
musztardąBiała kapusta z zasmażką
Kurczak satay z
orzechowym sosem i thai coleslaw
Czerwona cebula marynowana w occie