Wykonanie
Uwielbiam letnie bogactwo w warzywniakach i na targu. Rozkochałam się ostatnio w zupach i gotuję je z wielką przyjemnością, są takie pyszne że mogłabym je jeść ciągle :)


Składniki :pół pęczka
botwinki lub 2-3 małe
buraczki10-12 strączków fioletowej
fasoli szparagowej5-6
ziemniakówok. 150 g.
kukurydzyok. 300 g.
fileta z indyka2
łodygi selera z liśćmi2 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwy1 łyżka
śmietany 18% (do zup i
sosów)ok. 1,5 l.
wody1 płaska łyżeczka
curry1 płaska łyżeczka
czerwonej paprykisól,
pieprz3-4 ziarna
ziela angielskiegozielona
natka pietruszkiPrzygotowanie :Do garnka wlewam
wodę, dodaję umytą i pokrojoną
botwinkę, pokrojone drobno strączki
fasoli i
ziemniaki, dodaję
łodygi selera i
fileta z indyka. Lekko wszystko
solę. Gotuję do miękkości
mięsa, po czym wyjmuję
mięso i
ziele angielskie, dodaję
czosnek i wszystko miksuję.
Śmietanę mieszam z kilkoma łyżkami zupy, wlewam do garnka. Doprawiam
papryką,
curry solą i
pieprzem.
Mięso dzielę na kawałki, przekładam z powrotem, dodaję
oliwę,
kukurydzę i posiekaną
natkę pietruszki.Przepis autorski.
