ßßß Cookit - przepis na FASOLKA SZPARAGOWA PO GRECKU

FASOLKA SZPARAGOWA PO GRECKU

nazwa

Wykonanie

Fasolka szparagowa z odrobiną oliwy, czosnkiem i natką pietruszki. Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu, idealna na przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Polecam ten fajny przepis.
1 kg fasolki szparagowej
4 ząbki czosnku
mały pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
5-6 łyżek oliwy
PRZYGOTOWANIE :
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Na patelni, podpiekamy na oliwie zmiażdżony czosnek, dodajemy odcedzoną fasolkę, poszatkowaną natkę pietruszki i podpiekamy, często mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2014/09/fasolka-szparagowa-po-grecku.html