ßßß
Cookit - przepis na FASOLKA SZPARAGOWA PO GRECKU
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
FASOLKA SZPARAGOWA PO GRECKU
Składniki
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Fasola szparagowa
Czosnek
Natka pietruszki
Wykonanie
Fasolka szparagowa
z odrobiną
oliwy
,
czosnkiem
i
natką pietruszki
. Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu, idealna na przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Polecam ten fajny przepis.
1 kg
fasolki szparagowej
4 ząbki
czosnku
mały pęczek
natki pietruszki
sól
,
pieprz
5-6 łyżek
oliwy
PRZYGOTOWANIE :
Fasolkę
myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Na patelni, podpiekamy na
oliwie
zmiażdżony
czosnek
, dodajemy odcedzoną
fasolkę
, poszatkowaną
natkę pietruszki
i podpiekamy, często mieszając. Doprawiamy do smaku
solą
i
pieprzem
.
Źródło:
http://mariola1975.blogspot.com/2014/09/fasolka-szparagowa-po-grecku.html
Przepisy powiązane
Smażona fasola szparagowa
Spaghetti aglio e olio - najprostszy włoski przepis na makaron
Spaghetti aglio e olio
Aromatyczny pstrąg ze świeżym czosnkiem i pietruszką
Sposób przyrządzenia spaghetti aglio olio e peperoncino
Składniki powiązane (0)