ßßß Cookit - przepis na KROKIETY Z SEREM I PIECZARKAMI

KROKIETY Z SEREM I PIECZARKAMI

nazwa

Wykonanie

27 maja 2013
KROKIETY Z SEREM I PIECZARKAMI
Składniki:
farsz
kostka żółtego sera
pieczarki
cebula
kucharek, sól, pieprz
ciasto naleśnikowe
2 jajka
szklanka mąki
1 szklanka mleka
panierka
2 jajka
50 ml mleka
1 łyżka mąki pszennej
ponadto
olej (do smażenia)
bułka tarta
barszcz czerwony
pietruszka (natka i korzeń)
2 marchewki
pół małego selera
kawałek kapusty włoskiej
kawałek pora
cebulka opalona nad palnikiem
czosnek
dużo pieprzu
sól do smaku
buraczki świeże
ocet winny
2 litry wody
Cebulkę kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Smażymy je na oleju. Doprawiamy całość solą, pieprzem i Kucharkiem. Gdy farsz przestygnie, mieszamy go razem z serem startym na grubych oczkach.
Smażymy naleśniki.
Wszystkie składniki łączymy w garnku. Ciasto powinno być jednolite, bez grudek. Chochelką nabieramy ciasto i wylewamy je na rozgrzaną patelnię.
Przygotowujemy panierkę.
Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy mleko i znów całość mieszamy. Dodajemy mąkę i delikatnie ją wkręcamy.
Zwijamy krokiety (tutaj pokazałam jak: klik). Następnie obtaczamy je w panierce i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Warzywa obieramy i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy je do dużego garnka i zalewamy wodą. Dorzucamy czosnek, cebulkę, sól i dużo pieprzu. Najpierw gotujemy bulion warzywny. Po godzinie gotowania jarzyn, wyjmujemy je i wrzucamy pokrojone buraczki. Barszcz gotujemy jeszcze około 40-50 minut. Pod koniec dodajemy octu winnego/spirytusowego (około 2 łyżek).
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/05/krokiety-z-serem-i-pieczarkami.html