ßßß Cookit - przepis na Kotlety ziemniaczane z bryndzą

Kotlety ziemniaczane z bryndzą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
bryndza 300 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
bułka tarta 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka tarta według uznania
orzechy włoskie mielone według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki ugotować, zmielić i lekko wystudzić. Oczyszczona cebule drobno posiekać oraz zrumienić na oleju i wymieszać z ziemniakami. Dodać jajko, bryndzę, mąkę oraz łyżeczkę masła, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Z masy dłońmi uformować zgrabne kotleciki, obtaczać w bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami i smażyć na oleju, na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia skropić kotlety resztą masła i podsmażać na małym ogniu pod przykryciem. podawać polane śmietaną lub sosem pomidorowym z dodatkiem surówki z białej kapusty, ogórka kiszonego, pomidora i dymki ze szczypiorkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kotlety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10635/Kotlety-ziemniaczane-z-bryndza