Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
bryndza 300 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
bułka tarta 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka tarta według uznania
orzechy włoskie mielone według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować, zmielić i lekko wystudzić. Oczyszczona
cebule drobno posiekać oraz zrumienić na
oleju i wymieszać z
ziemniakami. Dodać
jajko,
bryndzę,
mąkę oraz łyżeczkę
masła, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Z masy dłońmi uformować zgrabne kotleciki, obtaczać w
bułce tartej wymieszanej z mielonymi
orzechami i smażyć na
oleju, na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia skropić kotlety resztą
masła i podsmażać na małym ogniu pod przykryciem. podawać polane
śmietaną lub
sosem pomidorowym z dodatkiem surówki z
białej kapusty,
ogórka kiszonego,
pomidora i
dymki ze
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: