ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 800 gramówbryndza 300 gramówcebula 1 sztukjajka 1 sztukmąka 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychbułka tarta 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniabułka tarta według uznaniaorzechy włoskie mielone według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować, zmielić i lekko wystudzić. Oczyszczona cebule drobno posiekać oraz zrumienić na oleju i wymieszać z ziemniakami. Dodać jajko, bryndzę, mąkę oraz łyżeczkę masła, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Z masy dłońmi uformować zgrabne kotleciki, obtaczać w bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami i smażyć na oleju, na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia skropić kotlety resztą masła i podsmażać na małym ogniu pod przykryciem. podawać polane śmietaną lub sosem pomidorowym z dodatkiem surówki z białej kapusty, ogórka kiszonego, pomidora i dymki ze szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: