ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 400 gramówser mielony 100 gramówcebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniamąka 400 gramówjajka 1 sztukWykonanie:Farsz: oczyszczoną, posiekaną cebulę zrumienić na maśle i wymieszać z ugotowanymi, zmielonymi ziemniakami oraz twarogiem mielonym. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Ciasto: do przesianej maki dodać szczyptę soli, wbić jajko, stopniowo wlac niepełna szklanke letniej wody, cały czas mieszając skladniki. Zagniesc ciasto i odstawic na 30 minut.Rozwałkować ciasto na grubość ok. 3 mm. Wyciąć krążki szklanką o średnicy 4-5 cm. Porcje farszu ułożyć na środku krążków. Nad farszem skladac krażki ciasta mocno zaciskając brzegi. Do osolonego wrzątku wkladać porcjami pirogi. Zamieszać i gotować pod przykryciem, aż wypłyną. Gotować jeszcze 2 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremKomentarze:Autor: wasylek piaskiData: 2011-10-16co jak co ale pieroszki ruskie dają niesamąwitą rozkosz w podniebienieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: