Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 400 gramów
ser mielony 100 gramów
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka 400 gramów
jajka 1 sztukWykonanie:Farsz: oczyszczoną, posiekaną
cebulę zrumienić na
maśle i wymieszać z ugotowanymi, zmielonymi
ziemniakami oraz
twarogiem mielonym. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Ciasto: do przesianej
maki dodać szczyptę
soli, wbić
jajko, stopniowo wlac niepełna szklanke letniej
wody, cały czas mieszając skladniki. Zagniesc ciasto i odstawic na 30 minut.Rozwałkować ciasto na grubość ok. 3 mm. Wyciąć krążki szklanką o średnicy 4-5 cm. Porcje farszu ułożyć na środku krążków. Nad farszem skladac
krażki ciasta mocno zaciskając brzegi. Do osolonego wrzątku wkladać porcjami
pirogi. Zamieszać i gotować pod przykryciem, aż wypłyną. Gotować jeszcze 2 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremKomentarze:Autor: wasylek piaskiData: 2011-10-16co jak co ale pieroszki ruskie dają niesamąwitą rozkosz w podniebienieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: