ßßß
Składniki na 4 porcje:2 filety z piersi kurczaka30 dag pieczarek (mogą być grzyby leśne - u mnie wariant z kozakami i prawdziwkami : ) )1 duża cebula4 wąskie plastry seramasło2 jajkamąkabułka tartasól, pieprzPrzygotowanie:Filety przecinamy wzdłuż. Każdą połowę lekko rozbijamy tłuczkiem (tak, by nie powstały dziury). Posypać solą, pieprzem. Grzyby podsmażyć z cebulą, doprawić do smaku. Farsz grzybowy nałożyć na część fileta. Na to kładziemy kawałek masła i sera. Wolną częścią przykrywamy składniki, tworząc kieszonkę. Aby się nie rozpadła, spinamy wykałaczką po bokach. Następnie panierujemy kolejno w mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na złocisty kolor (ja użyłam do tego frytownicy).

Zasiadamy do stołu i delektujemy się smakiem chrupiących kieszonek : )