ßßß Cookit - przepis na Bigos myśliwski

Bigos myśliwski

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 50 dekagramów
kapusta biała 50 dekagramów
cebula 1 sztuk
grzyby suszone 2 dekagramów
boczek wędzony 15 dekagramów
wieprzowina tłusta 20 dekagramów
kiełbasa 15 dekagramów
wołowina 20 dekagramów
smalec 5 dekagramów
kiszony ogórek 1 sztuk
jabłko kwaśne 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 ziarna
ziarno jałowca 2 ziarna
sól według uznania
pieprz według uznania
koncentrat pomidorowy według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Kapustę kiszoną płuczemy, wyciskamy i trochę siekamy. Kapustę białą drobno siekamy.Obie gotujemy w oddzielnych garnkach. Do kiszonej dodajemy liść laurowy, jałowiec i ziele ang.Mięso kroimy w kostkę obsmażamy, później z namoczonymi grzybami ugotować do miękkości. Boczek kroimy w średnią kostkę obsmażamy dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy dodajemy kiełbasę pokrojoną w talarki lub półksiężyce.Kapusty obie połączyć.Gdy mięso będzie miękkie przekładamy do garnka z kapustą gotować na małym ogniu BEZ PRZYKRYCIA. Pod koniec trzemy do bigosu jabłko i ogórek na dużych okach. Przyprawiamy sola, pieprzem i cukrem.Na sam koniec doprawiamy koncentratem.
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8517/Bigos-mysliwski