ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 2.5 kilogramówkiełbasa 500 gramówboczek wędzony 300 gramówwieprzowina 500 gramówcebula 2 sztukkoncentrat pomidorowy 150 gramówgrzyby suszone 100 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniavegeta według uznaniaWykonanie:Wymoczoną w gorącej wodzie i odciśniętą kapustę kiszoną ugotować w małej ilości wody. Namoczone wcześniej grzyby też ugotować. Rozdrobnione na małe kawałeczki mięso dusić do miękkości. Pokrojony w kostkę boczek smażyć przez chwilę z drobno pokrojoną cebulą, dodać pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko połączyć z ugotowaną kapustą,dodać sporządzoną na ciemny kolor zasmażkę i doprawić do smaku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: danaData: 2010-12-27byle smakował ;-)Autor: marianoData: 2010-08-11Wszystko ok brzmi nieźle ale poco zasmażka?!!!feAutor: FloressData: 2009-04-29 bez koncentratu byloby okAutor: monpol6Data: 2009-04-07:)Autor: czarna_hankaData: 2009-04-03Należy pamiętać o starej mądrości naszych babć, że bigos najsmaczniejszy jest, gdy postoi ze 3 dni, codziennie zagotowywany.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: