Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 2.5 kilogramów
kiełbasa 500 gramów
boczek wędzony 300 gramów
wieprzowina 500 gramów
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 150 gramów
grzyby suszone 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
vegeta według uznaniaWykonanie:Wymoczoną w gorącej wodzie i odciśniętą
kapustę kiszoną ugotować w małej ilości
wody. Namoczone wcześniej
grzyby też ugotować. Rozdrobnione na małe kawałeczki
mięso dusić do miękkości. Pokrojony w kostkę
boczek smażyć przez chwilę z drobno pokrojoną
cebulą, dodać pokrojoną
kiełbasę,
koncentrat pomidorowy i
przyprawy. Wszystko połączyć z ugotowaną
kapustą,dodać sporządzoną na ciemny kolor zasmażkę i doprawić do smaku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: danaData: 2010-12-27byle smakował ;-)Autor: marianoData: 2010-08-11Wszystko ok brzmi nieźle ale
poco zasmażka?!!!feAutor: FloressData: 2009-04-29 bez koncentratu byloby okAutor: monpol6Data: 2009-04-07:)Autor: czarna_hankaData: 2009-04-03Należy pamiętać o starej mądrości naszych babć, że bigos najsmaczniejszy jest, gdy postoi ze 3 dni, codziennie zagotowywany.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: