ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kwaszona 1 kilogramówcebula 1 sztukkiełbasa jałowcowa 200 gramówresztki pieczeni według uznaniagrzyby suszone 100 gramówsmalec według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone wcześniej grzyby ugotować w osolonej wodzie, odcedzić (wywar zachować). Posiekać kapustę, zalać wodą i ugotować do miękkości. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki, obsmażyć na smalcu i dodać do kapusty razem z pokrojonymi w paski grzybami i wywarem grzybowym. Kiełbasę pokroić w paseczki, a resztki pieczeni w kostkę i tez dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze trochę razem po smażyć, od czasu do czasu mieszając. Bigos jest najlepszy po 2 dniach od przygotowania.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: