Wykonanie
« Powrót  Bigos
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
kiełbasa jałowcowa 200 gramówresztki pieczeni według uznania
grzyby suszone 100 gramów
smalec według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone wcześniej
grzyby ugotować w osolonej wodzie, odcedzić (
wywar zachować). Posiekać
kapustę, zalać
wodą i ugotować do miękkości. Oczyszczoną
cebulę pokroić w krążki, obsmażyć na
smalcu i dodać do
kapusty razem z pokrojonymi w paski
grzybami i
wywarem grzybowym.
Kiełbasę pokroić w paseczki, a resztki pieczeni w kostkę i tez dodać do
kapusty. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i jeszcze trochę razem po smażyć, od czasu do czasu mieszając. Bigos jest najlepszy po 2 dniach od przygotowania.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: