ßßß Cookit - przepis na Bigos

Bigos

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Bigos
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
kiełbasa jałowcowa 200 gramów
resztki pieczeni według uznania
grzyby suszone 100 gramów
smalec według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, namoczone wcześniej grzyby ugotować w osolonej wodzie, odcedzić (wywar zachować). Posiekać kapustę, zalać wodą i ugotować do miękkości. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki, obsmażyć na smalcu i dodać do kapusty razem z pokrojonymi w paski grzybami i wywarem grzybowym. Kiełbasę pokroić w paseczki, a resztki pieczeni w kostkę i tez dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze trochę razem po smażyć, od czasu do czasu mieszając. Bigos jest najlepszy po 2 dniach od przygotowania.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10083/Bigos