ßßß Cookit - przepis na Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

nazwa

Wykonanie

Najserdeczniejsze życzenia, Cudownych Świąt Bożego Narodzenia, Rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Pod żywą choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych pięknych duszach, wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. Dziękuję Wam za wszystkie chwile spędzone razem w tym roku, za to, że tu zaglądacie i dajecie mi motywację by dalej tworzyć :) Wesołych Świąt Wam życzę !
Ciasto: klik
Farsz: mojego przepisu
200g kiszonej kapusty
200g suszonych grzybów
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek + łyżka do cebuli
sól, pieprz
Przygotowanie:
Grzyby zamoczyć na całą noc, następnie gotować je 20 minut. Dodać pokrojoną kapustę, oliwę z oliwek i gotować do miękkości. Cebulę podsmażyć z łyżką oliwy na złoto, dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem i ostudzić. Z ciasta wykrawać kółka, nałożyć łyżeczkę farszu, przykryć drugim kółkiem i zlepić brzegi w falbankę. W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oliwy, wkładamy pierogi na wrzącą wodę i gotujemy do momentu wypłynięcia. Pierogi podajemy z cebulką lub karmelizowanym porem.
Smacznego:)
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2012/12/pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html