Wykonanie


pulpety300 g
mięsa mielonego1
jajko2 łyżki
bułki tartej1 łyżka
przyprawy Pfeffer Gold SKWORCU w składzie (
cebula płatek,
pieprz czarny,
sól,
kminek,
papryka,
czarnuszka,
imbir,
kolendra,
lubczyk,
pieprz cayenne,
pasternak)1 łyżka
bułki tartej do panierowaniatłuszcz do smażeniawarzywa500 g małych cukinek1 łyżeczka
przyprawy Pfeffer Gold SKWORCUduża szczypta
pieprzu pomarańczowego SKWORCU1
cebula2
pomidory2 ząbki
czosnkutłuszcz do smażenia
kasza gryczana 1 szkl
Kaszę gryczaną ugotować z dodatkiem
soli w 2 szkl
wody. Kiedy
kasza wchłonie płyn, zestawić z ognia pod przykryciem.
Cukinię pokroić na kawałeczki lub plasterki,
cebulę pokroić w pół talarki,
pomidory w kostkę, Wszystko włożyć do głębokiej patelni , dodać
przyprawy i smażyć ok 15- 20 min
Mięso wymieszać z
przyprawami i
jajkiem oraz
bułką tartą, uformować kulki , wielkości
orzecha włoskiego i opanierować w
bułce tartej, następnie usmażyć sie ze wszystkich stron często obracając.Dodać do warzyw i jeszcze raz zagotować.Podawać z
kaszą gryczaną. Posypać
zieleninką. (
koper,
natka pietruszki)


Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i
ziół które wykorzystam. Te fajne mieszanki w całości wystarczają jako jedyna
przyprawa do dań.